Japansk Koi selges

Koi Fikser i variable størelser

2°c

Koi tåler vanntemperatur ned mot to grader, og de kan derfor overvintre i bunnen av en karpedam som er tilstrekkelig dyp, dersom vinteren ikke blir altfor kald.

20 stk

Har oppdrett av koi i lang tid og over flere vintre. Disse er vel egnet for norske hagedammer

45 cm

Fisken på bildet er unik i seg selv og selges som en egen enhet. Her får du også med for på kjøpet og veiledning. Denne fisken er et japansk teng på rikdom og lykke. Denne selger jeg for

15000 kr

Koien

Koi er en fargerik variant av karpefisk, og har en lang historie i Japan som strekker seg tilbake til rundt 2000 år siden. De første koiene ble oppdrettet i Yamakoshi-regionen i Japan, og ble brukt som matfisk og også til å dekorere dammer.

Det var imidlertid ikke før på 1800-tallet at koiene begynte å bli oppdrettet for sin estetiske verdi. Oppdrettere i Japan begynte å selektere koi med spesielt vakre farger og mønstre, og utviklet etter hvert mange ulike varianter. Koiene ble også holdt i dammer som dekorative elementer i hagene til japanske herskapshus.

I dag er koiene populære over hele verden, og er ofte sett som symboler på styrke, mot og suksess. I Japan er det også mange koi-konkurranser, der oppdrettere viser frem sine vakreste og mest imponerende koi til et publikum og en panel av dommere.

Så kort oppsummert, historien til japansk koi går tilbake i tusenvis av år og har utviklet seg fra å være en matfisk til å bli en av verdens mest populære og beundrede akvariefisker.

Send forespørsel

Ønsker du å bli kontaktet i forhold til kjøp av koi eller hvordan oprette en idiel hagedam.